21.06.2017

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu'nun Kadir Gecesi Mesajı

Bilindiği gibi 21 Haziran Çarşamba gününü 22 Haziran Perşembe’ye bağlayan gece yani bu gece Mübarek “KADİR GECESİ” dir.

Kadir gecesi Kur’an-ı Kerimde başlı başına bir sure ile anlatılan şanı yüce bir gecedir. İnsanlığın dünyasını ve ahiretini aydınlatan, insanlığa iki cihan saadeti va’d eden; iman, ibadet, ahlak ve kurtulma yolunu gösteren Kur’an-ı Kerimin indirildiği, bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Bu mübarek Kadir Gecesini Kur’an okuyarak, namaz kılarak, dua ve tevbe ederek, hayır ve hasenatta bulunarak, anne-babasını razı ederek, küs olduğu kişilerle barışarak, dost akraba ve komşular ile tebrikleşerek, ev halkını sevindirerek, camilerde vaaz ve nasihat dinleyerek, cemaatle namaz kılarak ve dua ederek geçirmeliyiz.

Hepimizi Kadir gecesi ve bayram sevincinin sardığı şu günlerde, ilahi rahmet ve mağfiretiyle bizlere huzur ve saadet getiren Ramazan ayından ayrılmanın üzüntüsü içeresindeyiz.

Peygamberimizin Kadir gecesinde yapılmasını tavsiye ettiği bir dua ile bitirelim “Ey Allah’ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle”

Amasya halkımızın kandilini tebrik ediyorum.

Abdulkadir KEŞVELİOĞLU

Amasya İl Müftüsü