15.05.2018

Filistinli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 771 Filistinliyi yaraladı.

Bu sebeple; Diyanet İşleri Başkanlığımızca İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için yurt genelindeki tüm camilerden bugün öğle ezanı öncesi salalar okunması ve namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınması talimatı verildi.

Bu talimat çerçevesinde; İlimizde de tüm camilerimizde salalar okundu ve öğle namazının ardından ise şehit edilen Filistinliler için Fatih Camimizde İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı ve sonrasında dualar edildi.