26.05.2017

Ramazan Ayı

Yüce Allah’ın değer verdiği, Kur’anı Kerimin indirildiği, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesinin bulunduğu ve her anı, rahmet ve bereket yüklü olan mukaddes bir Ramazan ayına daha girmek üzereyiz. Böylesine bir rahmet iklimine girmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca anlatılmak üzere belirlenen Üzerinde Her İnsanın Hakkı Varana teması ile Ramazan ayında yapılacak vaazlarda bu konuya önem verilecek ve hutbelerde bu konular ağırlıklı olarak işlenecektir.

Amasya İl Müftülüğü olarak bizlerde Ramazan ayını en iyi şekilde halkımıza yaşatmak arzusuyla gerekli hazırlıklarımızı titizlikle yaptık, bu kapsamda ilimizde:

• İstasyon Yeni Camiinde her öğle ve her teravih namazından önce vaazlar yapılacaktır.
  • Tüm camilerimizde vakit namazlarından önce mukabele okunacaktır.
  • İlimiz genelinde 16 camimizde Hatimle Teravih namazı kılınacaktır.
  • AMASYA MERKEZ; Ayazağa, Saraçhane, Pir Mehmet Çelebi, İstasyon Kurtboğan, Ziyaret Ksb. Hicabi Baba Camileri,
  • MERZİFON: Mahsen, Çelebi Sultan Mehmet Medresesi ve Büyük Hacıhasan Camileri,
  • SULUOVA: Gurbetler, Sultaniye, Yunusdede ve Cumhuriyet Camileri,
  • TAŞOVA: Yeni Camide,
  • GÜMÜŞHACIKÖY: Melek Camii.

BU YILKİ FİTRE MİKTARI 16,00 TL dir.

Bu duygu ve düşüncelerle saygı değer Amasya halkımızın Ramazan-ı şeriflerini şimdiden tebrik ediyor, ilahi rahmet ve bereketin sağanak gibi yağdığı bu ayın, milletimiz ve tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Abdulkadir KEŞVELİOĞLU

Amasya İl Müftüsü