06.06.2017

İl Müftümüz Merzifon İlçesindeki Şehit Cenazesine Katıldı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde helikopter kazası sonucu Şehit olan Plt. Ütğm. Abdulmuttalip Kesikbaş ve P. Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın naaşları, Merzifon’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Merzifon Şehitliğinde toprağa verildi.

Törene Şehitlerimizin  ailelerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Salih Işık, Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Haluk İpek ve Mustafa Tuncer, Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir,  İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu protokol üyeleri, sivil ve askeri yetkililer ile binlerce vatandaş katıldı.

Tören öncesi Şehitlerimizin naaşları, Bahçelievler ve Tekke mahallelerindeki baba evlerine götürülerek helallik alınmasının ardından Merzifon Cumhuriyet Meydanına getirildi. Burada cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından Şehitlerimizin naaşları bir süre kortej eşliğinde taşınarak, defin töreninin yapılacağı Merzifon Şehitliğine getirildi. Daha sonra Şehitlerimizin cenazeleri dualar eşliğinde toprağa verildi. Törenin sonunda Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına ise taziyelerini ileten Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Vali Salih Işık, Şehitlerimizin ailelerine bayrağımızı takdim ettiler. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Şehit ailelerimizin devlet olarak daima yanlarında olduklarını ve kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu belirterek, bu vatan kahraman şehitlerimiz sayesinde ilelebet yaşayacak ve bayrağımız göklerden ebediyen inmeyecektir.” dedi. Vali Işık ise “Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır, kapımız ve gönlümüz her zaman onlara açık olacaktır. Değerli ailelerine Türk Milleti adına başsağlığı diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” dedi.