02.10.2017

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı İl Müftülüğümüzce Düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen programa Valimiz Sn. Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evrensel Hafızlar Derneği işbirliğiyle İl Müftülüğümüzce organize edilen Camiler ve Din Görevlileri haftası programı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Büyük ağa kursu hafızlarından İbrahim Çoban, Faysal Arpaguş ve Ali Tel Hocalarımızın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk olarak İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu bir konuşma yaparak’’ Camiler inşa edildiği günden bugüne denk hayatın merkezinde yar alan mekânlardır, bu mekânlar sadece ibadet mekânları olmayıp yaygın din eğitiminin de geniş anlamda uygulandığı yerlerdir’’ dedi. Ayrıca programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, Camiler ve Din Göreviler haftasının hayırlara vesile olmasını niyaz etti. İl Müftümüzün Konuşmasının ardından  Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Valimiz Sayın Dr. Osman Varol, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a teşekkür etti ve haftanın anısına hediye takdim etti. Program tüm davetlilere aşure ikramıyla sona erdi.