12.10.2017

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu Taşova’da Konferans Verdi

İl Müftümüz Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle Taşova ilçemizde konferans verdi. Programa Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve İlçe Müftümüz Harun Yılmaz katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu Şunları söyledi. “Bizim medeniyet tasavvurumuzda Camilerin önemli bir yeri vardır. Ecdadımız camileri uzun ömürlülüğü ve ebediyeti ifade eden taşlarla yapmışlardır. Kendi evini ise kısa ömürlülüğü ve faniliği sembolize eden kerpiçle, ahşapla inşa etmişlerdir. Ecdadımız yine camileri dinin bir şeairi olarak gördükleri için son derece zarif ve görkemli yapmışlardır. Kendi evlerini ise daha sade ve basit yapmışlardır. Ünlü Mimar Turgut Cansever bir hadisi şerife dayanarak:  'Sanatın asıl vazifesi dünyayı güzelleştirmektir' der. Sanatın estetiğin ve zarafetin sembolü olan camilerimizde dış görünüşüyle şehirlerimiz, huşu veren iç Mekânlarıyla da gönüllerimizi güzelleştirmektedir.”

Camilerimiz asıl fonksiyonunu din görevlilerimizle icra etmektedir. Onlar yaz kış demeden sabahın erken vaktinden itibaren gün boyu camileri ibadete hazır hale getiriyorlar. Camilerimizde verdikleri vaaz ve hutbelerle dinimizin güzelliklerini, İslam adabını, güzel ahlakı anlatıyorlar. Yaz kurslarında binlerce çocuğumuza Kur’an-ı Kerim öğretiyor Allah’ı ve peygamberi anlatıyorlar. Allah camilerimizi hocasız, hocalarımızı da cemaatsiz bırakmasın dedi ve din görevlilerimizin haftasını kutladı.

Katılımın yoğun olduğu program Taşova kaymakamı Kudret Kurnaz beyin taktim ettiği plaketle son buldu.