19.04.2018

Şehitler Camii Temel Atma Töreni Yapıldı

İlimiz Merkez Bahçeleriçi Mahallesi’nde inşaatına başlanan Şehitler Camii temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende Valimiz Sayın Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Müftümüz Abdülkadir Keşvelioğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı..

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu'nun konuşması ile devam etti. Müftümüz konuşmasında: ''Bu güzel aylar içeresinde böyle güzel bir mabedin temel atma töreninde bulunuyoruz, Tevbe süresinin 18 ayetinde; Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır ayetini söyledi ve yapımında emeği geçen Amasya Belediyemize ve hayırseverler teşekkürlerini iletti. Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR’in konuşmada ise yapılacak olan bu güzel ibadethanenin vatandaşlarımıza hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Sayın Valimiz yaptığı konuşmada; ''Kutsal üç ayların içerisinde böyle güzel bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 1000 yılı aşkın sürede kanlarıyla canlarıyla bedel ödeyen bir ecdadın evlatları olduğumuza değindi. Bu ecdadın bizlere harika bir noktaya getirerek, olgunlaştırarak bıraktığı Amasya’ya bizlerin de o şana yakışacak yeni eserler bırakarak, ecdadımıza layık olmaya çalıştığımızı ifade etti. Temeli atılacak olan Şehitler Camii’nin hem mimari olarak hem de konum olarak çok güzel bir eser olacağına değindi. Ayrıca Valimiz, toplumun hayrına ve faydasına olan her işin yanında ve arkasında olan Diyanet İşleri Başkanlığına, Diyanet Vakfına Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR’e ve İl Müftümüze teşekkürlerini iletti''

Konuşmaların ardından inşa edilecek olan Şehitlik Camii’nin estetik ve mimari özelliklerinden bahsedildi. İstanbul Ortaköy (Büyük Mecidiye) Camii ile olacak olan benzerliklerine değinildi.

Camii hakkında verilen bilgilerin ardından dualarla ve kurban kesimiyle birlikte Valimiz ve diğer protokol üyeleri tarafından temel atma işlemi gerçekleştirildi.