26.06.2018

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE 2018 YILI YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Yaz Kurslarımızın açılış programına Sayın Valimiz Dr. Osman VAROL, Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Garnizon Komutanı Zafer UĞUR, İl Müftümüz Abdülkadir KEŞVELİOĞLU, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Açılışta Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan İl Müftümüz Abdülkadir KEŞVELİOĞLU, ’’Çocuklarımız için yaz kursları çok önemli. Çocuklarımız burada namaz sürelerini ve dualarını yanlışsız bir şekilde öğrenmiş olacaklar, temel dini bilgileri, 32 farzı detaylarıyla yanlışsız öğrenecekler. Sevgili Peygamberimizin güzel ahlâkını, dinimizin bilgi ve görgü kurallarını, Kerim kitabımız Kur’an-ı Kerimi okumasını öğrenecekler. Ben bu vesileyle yaz kurslarımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Sayın Valimiz olmak üzere açılış programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi

Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR konuşmasında, Kur’an kursları ile dini, milli, manevi değerlerle yavrularımızı yetiştirirsek geleceğe daha ümitle bakabiliriz, dedi ve çocuklarını kurslara gönderen aileleri tebrik etti.

Valimiz konuşmasında, “Bu güzel günde böyle güzel bir organizasyonda sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mesudum. Sayenizde cıvıl cıvıl, çok güzel bir tablo gördük.

Çok şükür çocuklarımızın bizim inancımıza ilgisi alakası her geçen gün artıyor. Bir taraftan sevindiğim diğer bir husus da dini itikatı öğrenmek isteyen tüm çocuklarımız ve tüm vatandaşlarımıza da devlet olarak her türlü imkânı sunabiliyoruz. Bizim çatımız altında her türlü hizmeti doğrudan alabiliyorlar.

Geçtiğimiz yaz da çok yoğun bir ilgi vardı. Bugün de burada üç yüze yakın din görevlimiz ile birlikte yaz Kur’an kurslarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Din görevlilerimizin yüzündeki heyecanı görebiliyorum. Bu kurslara katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum.

Dinimizin gereklerini, güzel ahlakı, namazı öğrenmek ve bunları hayatın parçası haline getirmek çok önemli. Yaz boyunca ders verecek arkadaşlarımızı da ayrıca tekrar kutluyorum” dedi.

Program dua ve açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.