17.08.2018

İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU'nun Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar millet ve ümmet olma bilincimizi tazeleyen, birlik ve beraberlik günleridir. Bu günlerin bizlere kazandırdığı düşünce zenginliği ile ötekinin derdine derman olma, sevgimizi ve kurbanımızı paylaşma bayramın hikmet ve güzelliklerindendir. Bizim inancımıza göre Müslüman, sevindirdiği ölçüde sevinir, mutlu ettiği nispette mutlu olur. Bayramın manevi atmosferinden yararlanarak kaybettiğimiz değerleri yeniden kazanmaya, kırdığımız gönülleri yapmaya, eksiklerimizi tamamlamaya ve söküklerimizi onarmaya çalışalım. Son günlerde yaşadığımız bazı sıkıntılar ne kadar güçlü olmamız gerektiğini ortaya koymuştur. Güçlü olmanın yolu da çok çalışmaktan, üretmekten, işimizi güzel yapmaktan, millet olarak, ümmet olarak dayanışmaktan geçer. Bunu başardığımızda yapılan saldırılara karşı daha dirençli olacağımız izahtan varestedir.

Bu vesileyle bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyor, Cenab-ı Haktan insanlık için huzur barış ve esenlik diliyorum.

Abdulkadir KEŞVELİOĞLU

Amasya İl Müftüsü