04.05.2017

İl Müftümüz Helvacı Kız K.Kursunun Hazırladığı Hafızlık Merasimine Katıldı

Müftülüğümüze bağlı Helvacı Kız Kur'an kursumuzda hafızlığını tamamlayan öğrencilerimize yönelik hafızlık merasimi yapıldı. Programda konuşma yapan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu: ''Kur'an-ı Kerimin mucizevi özelliklerinden biride kolay ezberlenebilir olmasıdır. Dolayısıyla hafız; Yüce Allah’ın mucizesinin üzerinde tecelli ettiği özel ve güzel insandır. Hafızlık hafız olan için makamdır, onurdur. Hafız anne babası olmakta anne baba için bir şereftir. Cenabı hak bütün anne babalara bu şerefi nasip eylesin'' dedi ve hafızlığını bitiren öğrencileri tebrik etti. Başta Kur'an Kursu öğreticileri olmak üzere bütün emeği geçen hocaları gayretlerinden dolayı tebrik etti. Hafızlığını tamamlayıp belge kazanmayı hak eden öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Program öğrencilerin hazırlamış olduğu ilahiler, şiir dinletisi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle renklendi. Halkımız ve öğrenci velileri programı yoğun duygularla ve keyifle izledi.