25.09.2017

Hafızlık Yarışması Türkiye Finali D.İ.Başkanımızında Katılımıyla Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitim Daire Başkanlığı tarafından ilimizde düzenlenen “Kur’an Kursu Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye Finali” İlimiz’de yapıldı.

Fatih Caminde gerçekleşen yarışmaya Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş, Sn. Valimiz Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Rektör Metin Orbay, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, İl Müdürleri, çevre illerden İl Müftüleri, İlçe Müftüleri, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve Kur’an gönüllüsü Amasyalı vatandaşlar katıldı.

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu konuşmasında; ''Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Hafızlık eğitimini teşvik amacıyla yarışmalar düzenleniyor. Bu bağlamda düzenlenen hafızlık yarışmaları belirli bölgelerde yapılarak bölge birincisi seçilmekte, seçilen bölge birincileri arasında ise Türkiye finali yapılmaktadır. Bu yıl erkek öğrenciler hafızlık yarışması finalinin  ilimizde gerçekleştirilmesi bizi son derece mutlu etmiştir'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanımız Bünyamin Albayrak ise, Yarışmaya ülke genelinde büyük bir katılım olduğunu ve 5 bin kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi. 17 bölgede yapılan elemelerin ardından Ankara’da düzenlenen ön elemede 17 hafızın yarıştığını ve Türkiye finali için ön eleme sonrasında 7 hafızın belirlendiğini ifade eden Albayrak, Amasya’da Türkiye finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını belirten Albayrak, yarışan 7 hafızın da gönüllerin birincisi olduğunu ifade ederek, tüm yarışmacıları tebrik etti.

Oldukça heyecanlı geçen yarışma sonucunda; birinciliği Manisa-Akhisar Hilalîye Kur’an Kursu Öğrencisi İbrahim Onavcı, ikinciliği Trabzon-Arsin Yeşilyalı Kur’an Kursu Öğrencisi M.Esed Can, üçüncülüğü ise İstanbul-Bayrampaşa Kocatepe Kuran Kursu öğrencisi M.Emin Falay elde etti.

Sn. Valimiz Dr. Osman Varol yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması” Türkiye finalini Amasya’mızda tevdi eden Diyanet İşleri Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz, Hafızlık yarışmasına katılan yavrularımızı ve ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Burayı dolduran değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bu yarışmanın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programda son olarak konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Prof.Dr. Ali Erbaş; “En önemli vazifelerimizin birisi Kur’an-ı Kerim’i bir hayat kitabı haline getirmek, yaşamak davranışlarımıza ölçü yapmaktır. Kur’an bir hayat kitabıdır. Yaşamak için gelmiştir. Hayat rehberimizdir. Ona bir edebiyat kitabı gibi davranamayız. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı düşüncelerimizi geliştirmeliyiz. Bir diğer husus onun merhamet, adalet, ahlak yüklü hayat teklifini bütün dünyaya anlatmamız, arz etmemiz sunmamız gerekmektedir. Yaşadığımız çağın devasa sorunlarını Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü mesajı ve esenlik ilkeleriyle ancak çözebiliriz. Bugünün bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an-ı Kerim’in hayat veren ilkelerini taşımak bizim için bir sorumluluktur” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en temel vazifelerinden birisinin toplumu din konusunda aydınlatmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erbaş, “Bunun için Din İşleri Yüksek Kurulumuz başta olmak üzere bütün birimlerimiz ve personelimizle kitabımızı en doğru bilgiyle anlatmanın gayreti içerisindeyiz. Halkımızın inancımız ile ilgili bütün meselelerde başkanlığımızı takip etmesi bizi memnun etmektedir.” şeklinde konuştu.

Dereceye giren hafızlara Diyanet İşleri Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve müftülüğümüz tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler protokol üyelerince verildi.