06.10.2017

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerine Konferans Verdi

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu Sağlık Meslek Lisesinde öğrencilere konferans verdi. Öğrencilere “Cami Şehir ve Medeniyet” konulu verilen konferansta il Müftümüz camilerin medeniyet tarumarımızda önemli bir yeri vardır. Bu mübarek mekânlar Allaha ibadet edilen yerler olmanın yanında, yaygın din eğitiminde yapıldığı yerlerdir. İbrahim (As.) oğlu İsmail’i Mekke’ye Kabe’nin yanı başına bırakmasının sebebi Beytullah’ın onun kişiliğine yansımasını istemesindendir. Hepimizin camilerle ilgili hoş hatırası, belleğimizde camilerimizin ayrı bir yeri vardır. Camilere gitmemiz ve maneviyatından yararlanmamız gerekir diyerek şöyle dua etti; “Rabbim bizleri camisiz, camileri de bizsiz bırakma”