11.05.2018

Gurbetçiler Camiinin Temeli Atıldı

İlçemiz Artıkabat Mahallesi Ayşepınarı Mevkiine yapılacak olan Gurbetçiler Caminin temeli dualarla atıldı. 11 Mayıs Cuma günü yapılan temel atma törenine İlçemiz Kaymakamı Mehmet Çağatay ÇAKAL,  Amasya İl Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, İlçemiz Müftüsü Adem AYRANCI, Merzifon Müftüsü Mustafa ALTUN, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İlçemiz Çayır Camii İmam-Hatibi Hakan DERTLİOĞLU Hocamızın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören protokol konuşmasıyla devam etti.

İlçemiz Kaymakamı Mehmet Çağatay ÇAKAL yaptığı konuşmasında "Bu gün bu yağmurlu Cuma gününde Camimizin temelini atacağız, bu Camide kılınan namazların, okunan Kuran'ın hepimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum, Camimiz Gümüşhacıköy'ümüze hayırlı olsun dedi.

İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU ve Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL yaptığı konuşmalarında; Bu güzel ibadethanenin vatandaşlarımıza hayırlı olması temennilerinde bulundular.

Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet ALTUNDAĞ, Camimizin arsası 1001 m², caminin oturumu ise 225 m² olup 400 cemaatimizin namaz kılacağı büyüklükte, inşallah hayırseverlerin yardımlarıyla 3 yıl içerisinde bitirmeyi planladık dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesimi ve Merzifon Müftüsü Mustafa ALTUN'un yaptığı dua ile temel atımı gerçekleşti.