22.04.2017

Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Kutlu Doğum Haftası menasebetiyle 22 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 20:00’ İlçe Müftülüğümüz  tarafından program düzelendi.

Gümüşhacıköy Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen program, İlçemiz Haliliye Medresesi Kuran Kursu Öğreticisi Mehmet SARAÇOĞLU hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçemiz Müftüsü Hamdi UZUNHARMAN, İnsanların birbirlerine olan güven sorunları nedeniyle bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda "Hazreti Peygamber ve güven toplumu" konusunu işlendiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler veren İlçe Müftümüz Hamdi UZUNHARMAN, "Peygamber Efendimiz hayatı boyunca iyilik yapmayı, dürüst olmayı ümmetine öğretmiştir. Elbette ki hepimizin hataları olabilir. Ama önemli olan bu hataların farkına varmak ve bir daha aynı hatayı yapmamaktır. Hayatımızda ne kadar zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım manevi değerlerimize sarılalım, Peygamber Efendimizin öğütlerini hatırlayalım." dedi.

2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçemiz okullarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçemiz Kaymakamı Sayın Adem BALKANLIOĞLU tarafından ödüller verilmesinin ardından, Uludağ Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Remzi KAYA " Peygamber ve Güven Toplumu " konulu konferans verdi.

Programa, İlçe Kaymakamı Adem BALKANLIOĞLU,  Belediye Başkanı  Zehra AKYOL, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.