01.06.2018

Şehit Uzman Çavuş Sercan KOÇ Dualarla Uğurlandı

Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sercan KOÇ, İlçemizde son yolculuğuna uğurlandı.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen operasyonlar esnasında PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan ve 3 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Sercan KOÇ'un acı haberi İlçemiz Çay mahallesinde bulunan ailesine dün akşam ulaştı. Amasya'ya gelen Şehit KOÇ'un cenazesi Gümüşhacıköy ilçesindeki baba ocağına getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak İlçemiz Köprülü Mehmet Paşa Cami'sinde kılınan ikindi namazının ardından Cumhuriyet Meydanına getirildi. İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Sercan KOÇ, Gümüşhacıköy Şehitliğine defnedildi. Şehidin cenazesinde Annesi Naciye ve Babası İzzet KOÇ ayakta durmakta güçlük çekerken, Muş'ta Jandarma Uzman Çavuşluk görevini yürüten Şehidin Ağabeyi Sinan KOÇ ise cenazeye askeri üniformasıyla katıldı.

Şehidin cenazesine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Amasya Valisi Osman VAROL, AK Parti Grup Başkanvekili Naci BOSTANCI, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İPEK, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.