24.02.2017

4-6 Yaş Kur'an Kursu Kur'ana Geçiş Merasimi

İlçemiz Merkez Kur'an Kursu Öğreticileri tarafından 17 Şubat 2017 Cuma günü saat 10:00'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu sınıflarımızda Kur'ana Geçiş Merasimi programı gerçekleştirildi. Programa İlçe Müftümüz Hamdi UZUNHARMAN, Kur'an Kursu Öğreticileri ve Öğrenci Velileri katıldı.

4-6 yaş Kur'an Kursu eğitimlerinin 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçirildiğini belirten İlçe Müftümüz şunları söyledi;

“Tabiî ki, sistem olarak bildiğiniz gibi biz her şeyden önce ecdadı dünyada hükümdarlık sürmüş bir ecdadın torunlarıyız. Osmanlı hükümdarlığı dünyada 640 yıla yakın bir hükümdarlık sürdü. Bizde 100 yıla yakın bir zamandır dünyada mazlumların yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Tabiî ki bu süreç içerisinde bizim için önemli olan bir husus var çocuklarımızın yetiştirilmesi. Aile olarak anne baba olarak. Bizim en temel gayemiz vatanına, milletine, devletine, dinine hizmet eden seven evlatlar yetiştirmek. Çünkü bizim bu vatan toprağından başka toprağımız yok. Onun için bizim bu yavrularımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bunlara sadece Kur'an eğitimi değil, müfretadımızda yer alan dini bilgilerin de anlatılması, çocukların hem kişisel yönden hem fiziksel yönden bir takım sosyal becerilerinin gelişmesi aynı zamanda da tabiî ki efendimizin de buyurduğu gibi “ben güzel ahlakı tamamlamaya geldim” Hadisi şerifte buyuruluğu üzere çocuklarımızın ahlaklı yetişmesi de bizim için son derece önemli” şeklinde konuştu.