03.11.2017

İlçe Müftümüz Sayın Adem AYRANCI Göreve Başladı

Amasya İl Müftü Yardımcısı iken Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü olarak atanan

Sayın Adem AYRANCI 03 Kasım 2017 Cuma günü İlçemizdeki görevine başladı.

Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Adem AYRANCI kim dir?

1957 yılında Amasya Suluova İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde ortaöğretimi ise Tokat İmam-Hatip lisesinde tamamladı. 1979 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Memuriyet hayatına Amasya İli Suluova İlçesinde İmam-Hatip olarak başladı. 1981 yılında Sivas İli Koyulhisar İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 1983 yılında Tokat İli  Erbaa İlçesine Vaiz olarak atandı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur’an-ı Kerim, Din Sosyolojisi ve Lisans kursunun İngilizce bölümünü başarıyla tamamladı. 1984 yılında geçici görevle Belçika’ya gitti. 1989 yılında Tokat İli Erbaa İlçe Müftülüğünde ki Vaizlik görevine devam etti. 1994 yılında tekrar geçici görevle İsviçre’ye gitti. 2000 yılında eski görevine dönen Adem AYRANCI, 2001 yılında İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesine Vaiz olarak atandı. Aynı yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçici görevle gitti. 2004 yılında Amasya İl Müftülüğüne Vaiz olarak atanan Adem AYRANCI,  08/07/2010 tarihinde Amasya İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü olarak atanan  hocamız 03.11.2017 tarihinde İlçemizdeki görevine başladı. İlçe Müftümüz Sayın Adem AYRANCI, evli ve 3 çocuk babasıdır.