01.07.2016

CEMALETTİN ERHAN NALBANTOĞLU CAMİİ AÇILIŞ TÖRENİ

30 Haziran 2016 Perşembe günü, İlçemiz Bağlarbaşı Mahallesinde yaptırılan Cemalettin Erhan Nalbantoğlu Camii törenle İbadete açıldı.

Tören Abdurrahim Rumi Camii İmam Hatibi Hüseyin Şahin DAŞKIN’ın Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşmasını yapan, ilçemiz esnaflarından ve Camiinin banisi olan Aykut ERHAN, Camiiyi Nalbantoğlu ailesi olarak babaları merhum Cemalettin Erhan Nalbantoğlu adına yatırdıklarını ifade ettiler. Caminin yapım aşamasından ve mimari özelliklerinden bahseden Aykut ERHAN, bu süreçte kendisinden desteklerini esirgemeyen ailesine ve müftülüğümüze teşekkürlerini sundular.

Daha sonra kürsüye çıkan İl Müftümüz İsmail İPEK konuşmasında, Cami imar edenleri Yüce ALLAH’IN Kur’an’da övüğünü belirterek, Camii bina etmenin Allah katındaki değerinden bahsettiler. Böyle hayırlı hizmetlerin,  çalışmaların ve hayratların, kişi ölsede amel defterinin kıyamete kadar açık kalacağını dile getirdiler.

Son olarak kürsüye gelen Amasya Valimiz Salih IŞIK, Camilerin Toplum nazarındaki önemine değindi. Camilerin Mihrabıyla bir Mâbed, Minberiyle bir Devlet, Kürsüsüyle bir Mektep olduğunu kaydeden Valimiz, Caminin cemaatinin bol ve daim olması dileklerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Suluova İlçe Müftümüz Hüseyin OKUŞ’un yaptığı duanın ardından Cemalettin Erhan Nalbantoğlu Camii protokolün kurdele kesmesiyle ibadete açıldı.

Konuklar Camiyi gezerken mimarisi hakkında da bilgi aldılar. Açılışın ardından davetlilere Bağlarbaşı Sosyal Tesislerinde Müftülüğümüz tarafından iftar yemeği verildi.