09.10.2017

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından çeşitli programlar düzenlendi.

DİN GÖREVLİLERİNE YÖNELİK KONFERANS

05.10.2017 Perşembe Günü Saat 20:30 da Akif Gülle Kültür Merkezinde Din Görevlilerine yönelik Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa BİLGİZ tarafından "Etkili Bir Din Görevlisinde Bulunması Gereken Nitelikler" konulu konferans verildi.

MAHSEN CAMİİ AÇILIŞI

06.10.2017 Cuma Günü İlçemizde yapımı tamamlanan Mahsen Camii'nin açılışı yapıldı.

Mahsen Camii açılış törenine Kaymakam Gürkan DEMİRKALE, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa ATAK, Vakıflar Bölge inşaat Şube Müdürü Yılmaz KILINÇ, İl  Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, İlçe Müftüsü Mustafa ALTUN  kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma Namazı öncesinde Cami avlusunda İlçemiz Kara Mustafa Paşa Camii Baş İmam Hatibi M.Fatih ŞAHİN'in Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program. Dernek Başkanı Ruzi Hızır Akın'ın, Caminin yapım aşamasını anlattığı teşekkür konuşması ile devam etti. Daha sonra kürsüye gelen İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN şunları kaydetti: "Eski camimiz bize yetmiyor yeni bir camii yapalım ama eski caminin yerinde olsun ama ihtiyacımızı da karşılasın diye, böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Eski Camiyi yaptıranları unutmuyoruz onlarıda rahmetle anıyoruz. Bütün Görevlilerim adına bütün Meslektaşlarım adına sizlerden bir istirhamım var, nasılki 24 Kasımda Ana sınıfı öğrencileri, İlkokul Öğrencileri, Ortaokul Öğrencileri, Üniversite Öğrencileri Öğretmenine sabahtan ilk iş olarak Öğretmenler Günün Kutlu Olsun Öğretmenim derler. Bizim Din Görevlilerimizinde Camiler ve Din görevlileri Haftasında, Camimiz cemaatsiz kalmasın Camiler ve din Görevlileri haftamız kutlu olsun dese yöneticilerimiz, idarecilerimiz, cemaatimiz başka birşey istemiyoruz. Biz Çiçek, çelenk ,kolonya, hediye istemiyoruz ama bütün görevlilerim adına haftamızın kutlanmasını istiyorum. Çünkü Camilerimiz Kabe’nin şubeleridir. Kabenin bir şubesini daha yaptık. Cami Hürriyetin Sembolüdür, Bağımsızlığın sembolüdür. Camii açılışımızı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında gerçekleştirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz milletimize hayırlı olsun.

İlçe Müfsüsü ALTUN'dan sonra Kürsüye çıkan Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü İnşaat Şb. Müdürü Yılmaz KILINÇ kısa bir konuşmasının ardından İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU'nun yapmış olduğu dua ile Mahsen Camii kurdele kesimiyle ibadete açıldı.

İbadete açılan Mahsen Camiinde İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU hutbe irad ederek Cuma Namazını kıldırdı.

KONFERANS

06.10.2017 Cuma Günü Saat 19:30 da Akif Gülle Kültür Merkezinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa BİLGİZ tarafından "İslam Medeniyetinin Kurucu Unsurlarından Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim" konulu konferans düzenlendi. Konferansa İlçe Kaymakamımız Gürkan DEMİRKALE, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa BİLGİZ, İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN, Milli Eğitim Müdürü Ahmet YOZGAT,  Hamamözü İlçe Müftüsü Dr. Cemil LİV, Suluova İlçe Müftüsü Hüseyin OKUŞ, AKP İlçe Başkanı Hasan ÇİLEZ, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.