01.12.2017

UMRECİLERİMİZİ UĞURLADIK

30.11.2017

İlçemizden Umreye gidecek olan vatandaşlarımızı dualarla uğurladık.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2018 Yılı Umre Organizasyonu ile İlçemizden 36 vatandaşımız için, İlçemiz Kara Mustafa Paşa Camii Meydanında program düzenlendi. Kuranı Kerim tilaveti, ilahi ve kasidelerin okunduğu programa halkımız yoğun ilgi gösterdi. Öğle Namazından önce gerçekleşen programda bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN sohbetinde şunları kaydetti: "O dualarınızın kabul edildiği anda memleketimizi hatırlayın, sizi uğurlayanları hatırlayın, İslam ümmetini hatırlayın ki dünyada yeryüzünde İslam’ın üzerine Müslümanların üzerine oyunlar ve düzenler kuruluyor Müslüman’ı Müslüman’a, aldatılan Müslümanlarla Müslümanları kırmaya gayret ediyorlar. Araya nifak ve fesat sokmaya gayret ediyorlar, ehli küfür bir araya gelmek suretiyle ehli İslam’a, Misyonerlik faaliyetleriyle, nifakla, fesatla, hasetle, kinle, nefretle zayıflatıp birbirine düşürmeye gayret ediyorlar. Orada dua edin; “Ya Rabbi Müslümanlara basiret ver Ya Rabbi Müslümanlara feraset ver Ya Rabbi Müslümanlara birlik beraberlik ver” diye dua edin, iki damlacık gözyaşınızla yıkayın başka hiçbir şey beklemiyoruz sizden. Oraya gittiğiniz zaman biz size diyoruz ki Oraya selamımızı götürün, dualarınızda önce ümmeti Muhammedi, içinde de bizleri anın..."

Daha sonra ilçe Müftümüz'ün yapmış olduğu dua ile Namaza geçildi. Namazın akabinde Umrecilerimiz Medineye gitmek için otobüslerle Havalanına uğurlandı.