14.03.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZ MUSTAFA ALTUN KORUYUCU AİLE TANITIM PROGRAMINA KATILDI

05.03.2018

İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Akif Gülle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Koruyucu Aile Projesi Tanıtım Programına katılarak burada bir sunum yaptılar.

Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendinin öncülük ettiği “Gönül Elçileri” projesi kapsamında düzenlenen programa, Valimiz Dr. Osman VAROL ve eşi Funda VAROL Hanımefendi, İlçemiz Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE ve eşi Ruşen DEMİRKALE, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve Koruyucu Aileler katıldılar.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa ARSLAN’ın açılış konuşması ile başlayan program, Sosyal Çalışmacı Doğan İLİŞ “Korunmaya Muhtaç Çocuklar” ve Çocuk Gelişimci Hakime ASLAN’ın “Koruyucu Aile” hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN “Dini Yönden Koruyucu Aile” hakkında sunum yaptı.

Ayet ve Hadisler ışığında İslam’ın Yetimi himayesini konu edinen Müftümüz, Sahabe-i Kiram ve Ecdadımızın yetimi himayeleri ile ilgili örnekler verdi. Görevimizin Koruyucu Aile olmak değil yetimlerle, yoksullarla korunan aileler olunması gerektiğini belirttiler.

Daha sonra Koruyucu Aile Elife SEZER duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Son olarak kürsüye davet edilen Valimiz Dr. Osman VAROL yaptığı konuşmada, Yoğun ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Koruyucu Aile” hizmeti hakkında ciddi bir tanıtım ve faaliyet içerisinde olduklarını ifade ettiler. Devlet ve millet olarak yardım eli bekleyen çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirme mecburiyeti içinde olduğumuzu dile getirdiler.