16.07.2018

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

12.07.2018 PERŞEMBE

KUR'AN KURSLARIMIZDA "15 TEMMUZ'U UNUTMA UNUTTURMA" KONULU PROGRAM

Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğü tarafından İlçemiz Garipler Camiinde Yaz Kur'an Kursları öğrencileri ve Ailelerine yönelik "15 TEMMUZ'U UNUTMA, UNUTTURMA" Konulu program düzenlendi.

Programda öğrenciler Kur'anı Kerim Tilaveti, şiir okumaları ve skeç sunumu yaptılar. Müftülüğümüz İlahi Grubu İlahi ve Kasideleriyle eşlik ettiler. Son olarak Müftülüğümüz Murakıbı Hasan GÖKCE'nin yaptığı konuşma ve dua ile program sona erdi.

Programa Garipler Camii bünyesindeki Yaz Kur'an Kursları ve Azize Hatun Camii bünyesindeki Yaz Kur'an Kursları Öğrencileri Aileleri yoğun katılım sağladı.

13.07.2018 CUMA

HATİM PROGRAMI

İlçemiz Kara Mustafa Paşa Camiinde Cuma Namazından önce, Din Görevlilerimiz ve Halkımızın Şehitlerimiz için okuduğu yüzlerce Hatmi Şerifin duası yapıldı.

Minarelerden okunan salaların ardından başlayan program. Müftülüğümüz İlahi Korosunun Kur'an Tilaveti, İlahileri ve kasideleri ile devam etti. Ardından İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN Kürsüye çıkarak vaaz etti. Vaazında Milli Birlik ve Beraberlikten bahseden İlçe Müftümüz, Ülkemizin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları halkımızın birbirine kenetlenerek daha kolay ve hızlı bir şekilde aşacağını dile getirdiler. Camilerin eğitim ve ibadet dışında halkı, Vatanı Müdafaa için yek vucut olmaya çağrı yaptığını dile getirirken 15 Temmuz Gecesi okunan saâları hatırlattı. Daha sonra 15 Temmuz Şehitleri için okunan Hatmi Şeriflerin duasını yaptı.

15 TEMMUZ 2018 PAZAR

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

İlçemiz Kaymakamlığı öncülüğünde ehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

İlçemiz Garipler Camii İmam - Hatibi Hüseyin DÜZENLİ'nin Şehitlerimizin ruhu için okuduğu Kur'an Tilavetinden sonra İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN dua yaptı ardın dan Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

MEVLİDİ ŞERİF PROGRAMI

Şehitlik Ziyaretinin ardından İlçemiz Kara Mustafa Paşa Camiinde 15 Temmuz Şehitlerimiz için Din Görevlilerimiz tarafından Mevlidi Şerif Okundu.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ VE NÖBET

İlçemiz Kaymakamlığınca organize edilen Demokrasi Yürüyüşüne Din Görevlilerimiz yoğun ilgi gösterdi Tekbir nidalarıyla Askerlik Şubesi önünden Kara Mustafa Paşa Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra meydanda kurulan sahnede İlçemiz Cemalettin Erhan Nalbantoğlu Camii İmam - Hatibi Hüseyin Şahin DAŞKIN tarafından Kur'anı Kerim okundu. Kur'anı Kerim tilavetinden sonra İlçemiz Kaymakamı Sayın Gürkan DEMİRKALE meydanı dolduran halkımıza konuşma yaparak 15 Temmuz Şehitlerimize Allahtan Rahmet ve gazilerimize Şifa dileklerinde bulundular.

Daha sonra sahnede kurulan dijital ekrandan 15 Temmuz Gecesinde meydana gelen olayların sinevizyon ve belgeselleri yayınlandı.

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ İLAHİ KOROSU İLAHİ VE KASİDELERİYLE DEMOKRASİ NÖBETİNE KATKI SAĞLADI

Yatsı Namazının akabinde sahnede yerini alan Müftülüğümüz İlahi Korosu İlahiler, Kasideler icra ettiler. Din Görevlilerimiz Kur'an tilavetleriyle gönülleri mestetti.

SAAT 00:13 MİNARELERDEN SALALAR YÜKSELDİ

Saatler 00:13' ü gösterdiğinde minarelerden salalar okunmaya başlandı. İlçemiz Kara Mustafa Paşa Camiinde Yedi kişiden oluşan din görevlilerimiz çoklu salâ okudu.

Okunan Salâların ardından İlçe Müftümüz sahneye çıkarak Dua ettiler. ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Müftümüz 15 Temmuz gecesinde okunan Salâların ve Camilerimizin önemine değindiler. Camilerimizin o gece dua için dolup taştığını, bu gecede şükür için, şükür secdeleri için dolup taşması için yurdumuzda bütün Camilerin Sabah Namazına kadar açık olduğunu söylediler.

16.07.2018 PAZARTESİ

YAZ KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN 15 TEMMUZ PROGRAMI

İlçemiz Abdurrahim Rumi Camii Yaz Kur'an Kursu Talebeleri 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi.

Öğrenciler Okudukları Kur'an, Şiir, İlahi ve Dualarla Şehitleri andılar. İlçemiz Müftü Vekili Hasan GÖKCE gençlere bir konuşma yaparak, onlardan 15 Temmuzu asla unutmamalarını, ailelerine, vatanına, milletine hayırlı bireyler olmalarını istedi.