15.10.2018

TARİHİ ULU CAMİİ'NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

12.10.2018

TARİHİ ULU CAMİİ 116 YIL SONRA YENİDEN İBADETE AÇILDI

Anadolu Selçukluları döneminde Pervane Muineddin Süleyman tarafından 1264 ile 1265 yıllarında yapılan ve 1902 yılında çıkan yangında yıkılan Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yeniden inşa edilerek 116 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

Ulu Camii'nin Açılışı münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından tören düzenlendi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan törende sırayla konuşmalarını yapan İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz KILINÇ, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan ERSOY, Belediye Başkan Vekili Haydar Köse, Amasya Milletvekili Hasan ÇİLEZ, İlçemiz Kaymakamı  Gürkan DEMİRKALE Ulu Camii'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek Merzifona hayırlı olması temennilerinde bulundular. Daha sonra İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU hocamızın yapmış olduğu duanın ardından kurdele kesimi ile Ulu Cami ibadete açıldı. İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU'nun kıldırdığı Cuma Namazının ardından İlçe Müftülüğümüzce halka yemek ikramında bulunuldu.

Açılış Programına İlçemiz Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE, Amasya Milletvekili Hasan ÇİLEZ, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz KILIÇ, Amasya İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Merzifon Belediye Başkan Vekili Haydar Köse ve diğer il, ilçe protokolünün yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.