16.06.2016

MÜFTÜLÜKTEN ANLAMLI İFTAR

Merzifon Müftülüğü, 'Geleceğe Gülümseyen Güçlü ve Mutlu Çocuklar Projesi'nde yer alan ailelere ve çocuklarına iftar yemeği verdi.
    Bu anlamlı projeye iftar vererek destek olan Müftülük ve Personeli aynı zamanda Geleceğe gülümseyen güçlü ve mutlu çocuklar projesinin ortaklarından biri.
    Sosyal ve maddi açıdan dezavantajlı çocukları sosyal hayata adapte etmeye ve onları kötü alışkanlıklardan korumayı amaçlayan bu projeye Merzifon'da başta Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar maddi manevi destek veriyor.
    Projenin tüm paydaşları Müftülük Personelinin verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Merzifon Kaymakamı Dr.Ozan Balcı, Garnizon Komutanı Vekili Mustafa Durusoy, Belediye Başkanı Alp Kargı, Başkan Yardımcısı Arif Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Jandarma Komutanı Hakan Kahraman, Yüksek Okul Müdürü Asım Çoban, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, projenin paydaşı kurum ve kuruluşlardan temsilciler, siyasi partilerden temsilciler, çok sayıda davetli katıldı. Çevre ilçelerden Müftüler ve din görevlileri de iftarda bir araya geldi.
    Giderlerini Müftülük Personelinin ve Din Görevlilerinin karşıladığı iftar yemeği sonrası Kuran Tilaveti dinletisi yapıldı.
MÜFTÜDEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI
    Yemeğin ardından davetlilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Müftü Mustafa Altun; "Gönüllerimiz sevgiyle dolu. Birbirimize güler yüzle bakarak masaların başına oturduk ve rabbimize şükrettik. Görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Toplumun tüm kesiminin bir araya gelerek tek vücut gibi hareket etmesi çok güzel. Şu manzara bunu anlatıyor. Ayrıca bu anlamlı projeye katkıda bulunmayı seve seve kabul ettik. Bugün davetimizi kırmayıp teşrif eden diğer ilçe müftülerimize teşekkür ediyorum." dedi.
"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"
    İftar yemeğinde bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alp Kargı; "Geleceğe Gülümseyen Güçlü ve Mutlu Çocuklar Projesini gerçekten çok anlamlı bir proje olarak görüyoruz. Biz de Merzifon Belediyesi olarak bu çalışmanın içinde olmaktan mutluyuz. Görüyoruz ki yapacak çok işimiz var. El uzatmak zorunda olduğumuz, okutmak zorunda olduğumuz, hassasiyet ve sorunlarını görmek zorunda olduğumuz değerli evlatlarımız var. Esas önemli unsur bu projenin devamlı olması. Merzifon'a mal olan ve adından söz ettiren proje olması için elimizden geleni yapacağız. Bu akşam emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
"DEVLETİN KURUM VE KİŞİLERİ SİZİN EMRİNİZDE"
    Son olarak düşüncelerini dile getiren Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı; "Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Merzifon'a ve Merzifonlu kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Geleceğe Gülümseyen Güçlü ve Mutlu Çocuklar Projesi çocuklarımıza verdiğimiz kıymeti gösteriyor. Bu yaptığımız projede kimsenin gözü arkada kalmasın. Tüm kurumlarımızın desteği tam. Düzenlediğimiz etkinliklere velilerin ve çocukların katılımını önemsiyoruz. Evlatlarımızın veya siz ailelerin bir sıkıntısı olduğunda devletin tüm kurumlarının ve kişilerinin sizin emrinizde olduğunu bilin. Derdi dert edinen meseleleri çözmeye çalışan bir ekibimiz var. Polis amcalar evlatlarımıza bayramlıklar hazırlıyor. Öğretmenler kitap seçiyor hediye edecekler. Etkinliklerimize katılım bekliyoruz biz her zaman yanındayız." şeklinde konuştu.