05.05.2016

2016 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASINDA CEZA İNFAZ KURUMUNDA BULUNAN TUTUKLU VE HÜKÜMLER ARASINDA DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile ceza infaz kurumlarında yürütülen manevi rehberlik hizmetleri hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonunda önemli katkılar sağlamaktadır. Kurumlarda görev yapan personelimizin fedakârca çalışmaları müftülüklerimizin etkin desteğinin yanı sıra Başkanlığımız koordinesinde düzenlenen merkezi programların son derece anlamlı olduğu müşahede edilmektedir.

Bu çerçevede hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlıklarını geliştirmek, inanç esasları ve siyer-i nebi konusunda bilgilerini artırmak amacı ile 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde bulunan tüm ceza infaz kurumlarını kapsayan bir yarışma planlanmıştır.
           Bu bağlamda; Merzifon A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bulunan 11 tutuklu/hükümlü yarışmaya katılmıştır. Yarışma; komisyon Vaiz Salih GEYİK, Ceza İnfaz Koruma Memurları Osman YAZAR ve Hakan ÇINAR’ın denetiminde Merkezi Sistem yazılı sınav şeklinde yapılmıştır. Yarışma sonucunda Duran ŞAHİNBAŞ, 2.liği elde etmiştir. Dereceye giren Duran ŞAHİNBAŞ’a İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN tarafından 2 çeyrek altın hediye edilerek ödüllendirilmiştir.