01.07.2016

100 YATAKLI HAFIZLIK YATILI KIZ KUR’AN KURSU TEMEL ATMA TÖRENİ

30 Haziran 2016 Perşembe Günü saat: 18:00’de, İlçemiz Yunus Emre Mahallesinde yapılacak olan 100 yatak kapasiteli Yatılı Kız Kur’an Kursumuzun Temel atma Töreni gerçekleştirildi.

Hafız Sefa MUSLU’nun Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan törende, açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN; yıllarca Diyanet İşleri Başkanlığımızda Kur’an Kursu Öğreticiliği yapan ve yaklaşık iki yıl önce Rahmeti Rahmana kavuşan Merhum Hafız Hasan YEŞİLDAĞ hoca efendinin, Kur’an Kursu yapımı için, Türkiye Diyanet Vakfına bağışladığı bu arsaya Yatılı Kız Kur’an kursu yapılması için harcanan mesaiden bahsetti. Kendisine Rahmet dileklerinde bulunan İlçe Müftümüz, Kız Kur’an Kursunun önemine, Milleti yetiştiren ve toplumu meydana getiren anaların, toplumun neznindeki önemine vurgu yaptı. Anaların helal sütü ile beslediği evlatların oluşturduğu bir milletin sırtını, hiçbir güç yere getiremez diyen İlçe Müftümüz; Yarınlarımızın anne adayı olacak Kızlarımızın iyi yetişmeleri için bu adımı attıklarını belirtti. Burada yapılacak olan Kız Kur’an Kursu’nun; Yurt binasıyla, Yemekhanesiyle, Eğitim binasıyla, Spor Kompleksi ve Camiisiyle bir birbirinden bağımsız olarak, Külliye şeklinde bina edileceğinden bahsede Müftü ALTUN; bu süreçte kendisine gerek maddi anlamda gerekse manevi anlamda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Akabinde kürsüye çıkan Belediye Başkanımız Alp KARGI, Eski Milletvekilimiz Akif GÜLLE ve Kaymakamımız Ozan BALCI; Yapılacak olan bu Külliye’nin yerini Vakfeden Merhum Hafız Hasan YEŞİLDAĞ hoca efendiye Rahmet dileklerinde bulundular. Bu Külliye’nin yapımı için gayret sarf edenlere ve mesai harcayanlara teşekkürlerini ifade ederek, İlçemize hayırlı olması temennilerinde bulundular.

Son olarak kürsüye çıkan Amasya Valimiz Salih IŞIK; Gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için, akli selim, kalbi selim, zevki selim bir gençlik yetiştirilmesi için temeli atılan bu tesisin Hayırlara vesile olması temennilerinde bulunduğu kaydedildi.

İl Müftümüz İsmail İPEK’in yapmış olduğu duanın ardından Hazirun ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi.

Sağanak yağmura rağmen Kurum ve Daire amirlerinin ve çalışanlarının, Din Görevlisi arkadaşlarımızın ve halkımızın ilgi ve alakalarının yoğun olduğu müşahede edildi.