17.07.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ŞEHİTLERE MEVLİD

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

15.07.2016 Cuma Günü gerçekleştirilen Darbe Kalkışmasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için, 16.07.2016 Cumartesi Günü Yatsı Namazından önce Müftülüğümüz tarafından Kara Mustafa Paşa Camiinde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Mevlid-i Şeriften sonra sohbet eden Müftümüz Mustafa ALTUN, halka birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, provokasyonlara karşı da uyanık olunmasını istedi. Camilerimizin ikinci bir emre kadar 24 saat açık olduğunu, vatandaşlarımızın gece Camilerimizi ziyaret edip ibadet ve duada bulunmalarını, vuku bulan olaylara karşı teyakkuz içinde olmalarını istedi.

Müftü ALTUN devletimizin yanında olduğunu ancak Devletin yapması gereken işleri de Devlete bırakılmasını; kendilerini karar verme, infaz etme veya cezalandırma yetkilisi olarak görmemeleri gerektiğini özellikle dile getirdi.

Sohbetin ardından, okunan Mevlidi Şerifin duasını da yapan Müftümüz Şehitlerimize Yüce Allah’tan Rahmet dileklerini sunarken, birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin daim ve kaim olması için dua ettiler.