24.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ

2017 KUTLU DOĞUM HAFTASI "HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU" TEMASI ADI ALTINDA MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VE PROGRAMLARLA KUTLANDI.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ETKİNLİKLERİ, ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLEN PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V.)'İN ASIRLAR ÖNCESİNDE, SAADET ASRINDA İNŞAA ETTİĞİ KARDEŞLİK VE GÜVEN TOPLUMU İNSANLARA ANLATILDI.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN 17 NİSAN 2017 TARİHİNDE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE; 18 NİSAN 2017 TARİHİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU MERZİFON YURT MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE PANEL DÜZENLENDİ. 18 NİSAN 2017 TAHİNDE ESNAF ZİYARETLERİ YAPILDI, 19 NİSAN 2017 TARİHİNDE ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ, 20 NİSAN 2017 TARİHİNDE KARA MUSTAFA PAŞA CAMİİNDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI YAPILARAK KUTLU DOĞUM AŞI İKRAM EDİLDİ, 20 NİSAN 2017 TARİHİNDE BAHÇELİEVLER KÜLTÜR SARAYINDA "HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ, 21 NİSAN 2017 TARİHİNDE KUZUREVİ ZİYARETİ YAPILARAK YAŞLILARLA SOHBET EDİLDİ. YAPILAN PROGRAMLARDA PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI ANLATAN KİTAPLAR, GÜLLER VE KARANFİLLER DAĞITILDI.

BAYANLARA KONFERANS

25 Nisan 2017 Salı Saat:13.30

Akif Gülle Kültür Merkezi

HASTANE ZİYARETİ

24 Nisan 2017 Pazartesi Saat:16:00 - 17:00

Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi

Müftülüğümüz Daire Personeli Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesini ziyaret ederek bu hafta içerisinde doğan çocuklara çeyrek altın ile çocuk bohçası hediye edildi.

HUZUREVİ ZİYARETİ

21 Nisan 2017 Cuma günü 18.30

ESNAF ZİYARETİ

18 Nisan 2017 Salı günü

ŞEHİT AİLELERİ ZİYARETİ

19 Nisan 2017 Çarşamba günü Saat:14.00-18.00

KUTLU DOĞUM KONFERANSI

20 Nisan 2017 Perşembe Günü 20:00

Bahçelievler Kültür Sarayı

Konferansımız; Kaymakamımız Dr. Ozan BALCI, Prof. Dr. Kemal YILDIZ, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri ve Halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Kaside Sunumu ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ'in Kutlu Doğum Mesajının Sinevizyon olarak gösterimi ile devam etti.

İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN'un açış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal YILDIZ Hz. Peygamber ve Güven Toplumu Konulu Konferansını sundular.

Program sonunda misafirlere Hz. Muhammed (s.a.v.)'in Hayatı adlı kitap hediye edildi.

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

20 Nisan 2017 Perşembe günü Sabah Namazı sonrası Kutlu Doğum Aşı.

Yer: Karamustafa Paşa Camii

Kutlu Doğum Haftası Sabah Namazı Buluşması Kaymakamımız Dr. Ozan BALCI, İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri ve Halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Sabah Namazı tesbihatı ile Din Görevlilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim Ziyefeti, Kaside ve İlahi sunumlarıyla başlayan program, İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU'nun sohbetinin ardından İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN'un duası ile devam eden programımız keşkek ve çörek ikramı ile son buldu.

PANEL

18 Nisan 2017 Salı günü Saat:21.00-23.00

İlçe Müftülüğümüz ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Merzifon Yurt Müdürlüğünün birlikte hazırlamış olduğu Kutlu Doğum Haftası Paneli gerçekleştirildi.

Panel; Din Görevlilerimizin Ney Dinletisi, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Kaside Sunumu ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Hazırlamış Olduğu ropörtaj gösterimi yapıldı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Amasya İl Müdürü Kadir KILIÇ Bey açılış konuşmasını yaptı.

İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN Panel konuşmasını yaparak, İlçe Vaizleri Salih GEYİK ve Arzu ŞAHİN Hocalarımızı sahneye davet ettiler. Panelistlerin sunumunun ardından, yapılan ikramla program sona erdi.

AÇILIŞ PROGRAMI

17 Nisan 2017 Pazartesi Saat: 09.00

Kaymakamımız Sayın Dr. Ozan BALCI ve Daire Amirlerininde katıldığı açılış programımıza Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Hazırlamış Olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. İlçe Müftümüz Sayın Mustafa ALTUN açılış konuşmalarını yaparak, Protokole Kitap Ve Gül takdimi yaptı.