12.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ

12 TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Şehitlik ziyareti ile başladı.

Şehitlik ziyaretine; Amasya Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ, Belediye Başkanı Alp KARGI, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Rafet DALKIRAN,  Kurum Müdürleri, Şehit ailelerimiz, Esnaf ve vatandaşlar katıldı.

İlçemiz Sümbülhatun Camii Müezzin - Kayyımı Osman USTA'nın yaptığı Kur'an tilavetiyle başlayan program, Müftü Vekilimiz Salih GEYİK'in yapmış olduğu konuşmanın ardından şehitlerin mezarlarına gül takdim edildi. Program, Müftü Vekilimiz Salih GEYİK'in yapmış olduğu duanın ardından sona erdi.

Daha sonra, hain darbe girişiminde hainlere karşı kendilerini siper ederek vatanımız, dinimiz, birliğimiz ve dirliğimiz uğruna canlarını feda eden tüm Şehitlerimiz için Kara Mustafa Paşa Caminde, öğle namazı öncesi Mevlid programı düzenlendi. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği programda Din görevlilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, Kaside ve İlahiler okundu. Müftü Vekilimiz Salih GEYİK'in 15 Temmuz Şehitlerimiz için yapmış olduğu dua ile program sona erdi.

Öğle Namazının akabinde Kaymakamlığımız tarafından ikramlarda bulunuldu.

14 TEMMUZ 2017 CUMA

Tüm Yaz Kur'an Kurslarımızda öğrencilerimiz ve aillerin katılımı ile 15 Temmuz Şehitlerini anarak günün anlam ve önemini etkinliklerle anlattık.

Tüm Camilerimizde Cuma Namazından önce Kur'anı Kerim okuyarak Şehitlerimiz için dua ettik.

15 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Askerlik Şubesi önünden başlayarak, Cumhuriyet caddesinde K. M. Paşa Camii önüne kadar, Amasya Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ, Daire amirleri, Memurlar ve Halkımızın yoğun katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

Daha sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kara Mustafa Paşa Cami yanındaki meydanda Merzifonluların katılımı ile Demokrasi Nöbeti başladı.

Hep birlikte akşam namazını kıldıktan sonra meydana kurulan kürsüden Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle başlayan programda Siyasi Partilerin başkanları ve Amasya Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ'nin konuşmalarıyla devam etti. Konuşmacılar tarafından birlik ve beraberlik mesajı verildi. Konuşmacılardan sonra İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN dua ettiler.

16 TEMMUZ 2017 PAZAR

Saatler 00:13'ü gösterdiğinde bütün Camilerimizde salâ sesleri yankılandı. Demokrasi Nöbeti sabaha kadar devam etti.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla devam eden demokrasi nöbetinin son günü Yatsı Namazının ardından din görevlilerimiz Kara Mustafa Paşa Camii meydanında Kur'anı Kerim ve Kasideler okudular. Kasidelerin ardından İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN'un yapmış olduğu duanın ardından Demokrasi nöbeti sona erdi.