05.10.2018

CAMİ VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER

04.10.2018

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemiz Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" Teması adı altında konferans düzenlendi.

İlçemiz Akif Gülle Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa gelen konuklar Din Görevlilerimizin ikramı ve Müftülüğümüz İlahi Korosonun İlahileri ile karşılandı. Program, Garipler Camii İmam - Hatibi Hüseyin DÜZENLİ'nin Kur'an tilavetiyle başladı. iKur'an Tilavetinin ardından kürsüye davet edilen İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU halkı ve Din Görevlilerimizi selamlayarak bir konuşma yaptı. Daha sonra Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Orhan ÖZEL kürsüye gelerek konferansının sunumunu yaptı. Sunumunda Toplum nezdinde Camilerin ve Din Görevlilerimizin önemine değinen Özel, Din Görevlilerimizin tarihten günümüze kadar, insanın doğumundan ölümüne her safhada rolünün olduğunu tarihin akışına yön verdiğini dile getirdiler.

Çiçek takdimi ile son bulan programa ilginin yoğun olduğu dikkatlerden kaçmadı.