08.03.2018

Çanakkale ve Kadın Konulu Konferans Düzenlendi

Amasya İl Müftülüğümüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ''Çanakkale ve Kadın'' konulu konferans düzenledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu: ’’Bu zaferlerimizin arkasında yiğitleri doğuran fedakâr annelerimiz, cephe gerisinde ve cephede Mehmetçiklerimize cesaret aşılayan kadınlarımız ve kocasını cepheye gönderirken metanetini ve duruşuyla kocasının bıraktığı emanetlere ve namusuna sahip çıkacağı güvenini veren eşler vardır’’ dedi.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yaptığı konuşmada Çanakkale zaferinin önemine değindi ve programı düzenleyen İl Müftümüze teşekkür etti.

Program konuşmacısı olarak davet edilen Tarihçi yazar Mustafa Turan Slayt eşliğinde Çanakkale’de Mehmetçiğin gösterdiği kahramanlığı anlattı ve bu zaferin kazanılmasında önemli fedakârlıklar da bulunan kadınlarımızdan örnekler verdi.

Program Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu ‘un Konuşmacıya çiçek takdimiyle son buldu.