20.03.2018

Üç Aylar ve Regaib Kandili

Amasya Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, Üç aylar ve Reğaib Kandili dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Rahman ve Rahim olan Allah´ın adıyla... Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regaib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan Bayramı´yla da maddi ve manevi alanda “Bayram” a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Manevi iklimlerin tadıldığı Recep ayına bu reğaib gecesiyle giriyoruz. Miladi takvim ile 22 Mart 2018 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, üç ayların habercisi; Regaib kandilini idrak edeceğiz. Kandil gecelerini ihya etmek, gönlümüzü ihya etmektir. Bu gece rahmet iklimine açılma gecesidir. Bu gece arınma gecesi, bağışlanma gecesidir. Bu gece, bedenini ve ruhunu uyanık bırakanlara ikramların bollaştığı bir gecedir. Bu gece Muhsinlere ihsanların ulaştırıldığı gecedir. Bu mübarek ayların manevi değerlerine Hz. Peygamber Efendimiz sallalahu aleyhi ve sellem işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır: ''Recep Allah´ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır'' Bu günler ve geceler bizler için birer fırsattır. Bu gece ellerimizi semaya, gönlümüzü Mevla´ya açalım. Bu gece en güzel kelimeleri söylemeye dualarla niyazda bulunalım. Bu gece vesilesiyle istiğfar edip, günahlardan olabildiğince uzak durmaya çalışalım. Kuran´ı okumaya, Salat-u Selamları getirmeye gayret gösterelim. Bu gece ve günlerin bereketiyle kul olduğumuzu hatırlayalım. Beş vakit namazımızı, camide cemaatle kılmaya özen gösterelim. Nitekim Fahri Âlem Efendimiz´ in bu günlerin nice feyiz ve bereketlerle dolu olduğunu işaret eden ve istifade edilmesinde bizlere kılavuz olan duasını unutmayalım; “Ey Allah´ım! Recep ve Şaban´ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan´a kavuştur”

Bu vesileyle tüm Müslüman kardeşlerimizin, idrak edeceğimiz Regaib Kandilini tebrik ediyor, İnşallah, bu gecenin ve günlerin feyiz ve bereketiyle başta İslam coğrafyası olmak üzere Aziz Vatanımızın ve Milletimizin üzerinde sinsice kurulan hile ve tuzakların bertaraf olmasını yüce Rabbimizden şu dua ile niyaz ediyorum; “Allah´ım! Bizleri Regaib ile sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, kadrini idrak ederek Ramazan´ın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle! Âmin.

Abdulkadir KEŞVELİOĞLU

Amasya İl Müftüsü