06.06.2018

Hafızlık Projesi Tanıtım Toplantısı ve İftarı Helvacı Kur’an Kursunda Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan protokolle başlatılan Hafızlık Projesi kapsamında Müftülüğümüz tarafından Helvacı kız kur’an kursunda iftar programı düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, öğrenci velileri ve proje kapsamında eğitim alan öğrenciler katıldı. Program proje kapsamında Şehit Alper Kalem K.Kursunda hafızlığını tamamlayan öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İftar programından sonra İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu hafızlığın ve hafız anne babası olmanın öneminden bahsetti ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Hattat Hamdullah İmam Hatip Ortaokul Müdürü Bilal Baysal ise proje hakkında genel ve teknik bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş ise yaptığı konuşmasında hafızlık projesinin öneminden bahsederken iftar programına katılan velilerimize ve iftar programını düzenleyen Müftülüğümüze teşekkür etti.