18.08.2018

Yaz Kur'an Kursları Kapanış ve Ödül Töreni Coşkuyla Yapıldı

25 Haziran tarihinde başlayan ve 17 Ağustos 2018 Cuma günü itibariyle sona eren 2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları Amasya Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu coşkulu ve anlamlı bir programla tamamlandı.

Kapanış programı Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, Kurum Yöneticileri, yaz Kur’an kurslarımıza katılan öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaşların da katılımıyla Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

İstiklal Marşının okunması ve öğrencilerimizin işaret diliyle İstiklal Marşı sunumuyla başlayan program da, Kırklar Camii yaz Kur’an kursu öğrencisi Furkan Ceylan Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.

Açılış konuşmasında yaz dönemi boyunca öğrencilere verilen kurslar hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yaz kursunda okuyan bu öğrencilerimiz bir ömür boyu kılacakları namazlarında okuyacakları sureleri, duaları ezberlediler. Peygamber Efendimiz (a.s) tanıyıp onun hayatını öğrendiler. Vatan sevgisini, bayrak sevgisini, millet sevgisini öğrendiler” dedi ve programda yer alan öğlencileri ve ailelerini tebrik ederek emeği geçen hocalarımıza şükranlarını iletti.

Açılış konuşmasından sonra öğrencilerimiz İslam’ın doğuşundan günümüze kadar tarihte nam yapmış şehitlerimizin hayatlarından bölümler aktararak izleyicilere duygu yüklü anlar yaşattılar. Devamında program İlahiler, tiyatro gösterileri, şiirler, slayt gösteriminin akabinde Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışması ödüllerinin dağıtımı ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yarışmada ilk üç dereye giren M.Emin Kürkçü, Havvanur Akkaş ve Tuğba Elverdi’ye çeşitli para ödülleri ve diğer 25 öğrenciye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bisiklet hediyesi dağıtıldı.