01.10.2019

Hafızlık Dünya Birincisi Amasya’mızdan

İlimiz Şehit Alper Kalem Kur'an kursun da hafızlığını tamamlayan Hattat Hamdullah İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Esad Gökçe, Hırvatistan’da gerçekleştirilen Dünya Hafızlık Yarışmasında birincilik elde etti.

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Avrupa Kur'an Yarışması'nın 26'ncısı bu yıl Hırvatistan'da gerçekleştirildi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in jüri olarak katıldığı 26. Uluslararası Avrupa Kur'an Yarışması, dünyanın farklı noktalarından hafızların katılımıyla bu yıl Hırvatistan'da gerçekleştirildi.

Kardeş Şehir Projesi kapsamında İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu ile birlikte İlimizden yarışmaya katılan hafız Esat Gökçe, 15. cüz dalında birinci oldu.

Diğer yandan Kur’an’ı Kerimi Güzel Okuma (Tilavet) kategorisinde İzmir'den yarışmaya katılan din görevlisi Enes Kaput ikinci oldu.

Uluslararası Avrupa Kur'an Yarışması'na, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Amasya Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, Esat Gökçe ile din görevlisi Enes Kaput ‘un yanı sıra çok sayıda Hırvatistanlı Müslüman katıldı.

İl Müftümüz Keşvelioğlu Hafız Esat Gökçe’nin, yetişmesinde emeği olan hocalarını ve  ailesini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.