14.10.2019

Cami Hayatın İçinde Hayat Caminin İçinde

İl Müftülüğümüz, Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Belediye Kültür Merkezi’nde ‘CAMİ VE HAYAT’ temalı konferans düzenledi.

Düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza TEMEL katıldı.

Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu, çeşitli daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşların yoğun katımıyla gerçekleşen program Kur’an Tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasına davetlilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak başlayan İl Müftümüz Abdülkadir Keşvelioğlu “Camileri ve din görevlilerini birbirinden ayırmamız mümkün değildir. Çünkü camiler gerçek anlamını din görevlilerimizle kazanmakta, gerçek fonksiyonunu din görevlilerimizle icra etmektedir” dedi

Daha sonra Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutladı.

Konuşmasına Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel “Camilerin sınıf farkı gözetmeksizin, her görüşten insanın bir araya gelebildiği tek yerdir. Peygamber Efendimiz'in Medine’ye hicretinde ilk icraatının mescit yaptırmak olduğunu, Medine’deki mescidden yeni bir medeniyet inşa ettiğini söyleyen Temel, efendimizin gelen heyetleri burada karşıladığını, bu mescidin bir eğitim yuvası olarak hizmet verdiğini, yaralıların tedavi edildiğini, dini sorulara bu mescitte cevap verdiğini, bu yönüyle bakıldığında aslında camilerin hayatın merkezinde aldığını ifade etti ve camilerin aynı zamanda ülkemizin tapusu olduğunu” söyledi.

Program, Konuşmacı Sayın Ali Rıza Temel’e hediye ve emekli olan din görevlilerine plaket takdimi ile sona erdi.