23.10.2019

Bütün Kitaplar Bir Kitabı Anlama Adına Yazılmıştır

Amasya İl Müftülüğümüz tarafından Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'in katılımıyla II. Sultan Bayezit Camii müştemilatında bulunan Diyanet Yayınevi ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Müftümüz Abdülkadir Keşvelioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb. Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşması yapan İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu; “Açılan yayınevimizde kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuklarımız dahil olmak üzere toplumun her kesimine hitap eden Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından birçok eseri bulabileceksiniz. Bu yayınevinin Amasya’mızın Eğitim, Kültür, İlim ve İrfan hayatına katkıda bulunmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında; “Elbette Diyanet bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi, yayınlarının da Amasya’da satışa sunulması bizim için ciddi bir onurdur. Bizim şehrimiz ilim şehridir.” dedi.

Açılışın şeref konuğu olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen de konuşmasında; ''Diyanet İşleri Başkanlığının rehberlik ettiği yayınların gerek televizyon, gerek radyo, gerek kitap ve gerekse dergilerden takip edilmesinin fevkalade önemli olduğunu ifade ederek, gençlerimizin zihnini ve kalbini çelecek ortamlara karşı onları sahih bilgi içeren kitaplarla buluşturan mekanlara ihtiyacımız var. Diyanet yayınevi bu manada çok önemlidir. Sizlerden de istirham ediyorum buradan aldığınız kitapları okuyun ve okutun. Zira hem aileyi hem çocuklarımızı hem de kendimizi korumak için mutlaka kitaba yönelmek gerekmektedir.'' dedi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol ise konuşmasında; “Bugün burada ecdadımızın tüm dünyaya inancının ve medeniyetinin büyüklüğünü haykırırcasına, 500 yıl önce inşa ettiği bu muhteşem mabedin gölgesinde, böyle hayırlı bir vesileyle sizlerle bir araya gelmekten çok büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları Satış Yeri ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun açılışı gerçekleşti. Açılış sonrası misafirler kitapları inceleme ve satın alma imkanı buldular.