03.12.2019

Amasya’da Tecrübe Paylaşımı Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığının Cami hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla başlattığı ve teşvik ettiği, örnek projeleriyle temayüz etmiş din görevlilerinin sunumuyla “Tecrübe Paylaşımı” semineri, Amasya İl Müftülüğümüzce Amasya Üniversite Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seminere İl Müftümüz Sayın Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanlarından Ömer Faruk ARSLAN, Örnek projeleriyle temayüz etmiş Orhan KARAKUŞ, Mehmet AYDIN ve Nurettin KÜÇÜK hocalarımız, İlimiz ve Göynücek İlçe müftülüğünde görev yapan Din Görevlileri katıldı.

Açılış konuşması yapan İl Müftümüz Sayın KEŞVELİOĞLU, “Yüce Allah her insanı bir ayet olarak yaratmıştır. Her insanda ki akıl da bir ayettir. Cenabı Hak her akla farklı yetenekler vermiş, farklı potansiyellerde yaratmıştır ki birbirlerinin yeteneklerinden, birbirlerinin tecrübelerinden istifade etsinler. İnsanlık ilimde, bilimde, düşüncede ve sanatta bugün ki geldiği noktayı bir öncekilerin ve birbirlerinin tecrübelerinden istifadeye borçludur. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de, bir başkasının tecrübesinden istifade etmeyi önemsemiştir. Hendek harbinde Selman-ı Farisi’nin kavmi olan Sasani’lerin tecrübesinden istifade ettiğini görüyoruz. “İlim Çin de de olsa gidin alınızınız”. Buyurmuştur. Hani deriz ya çok okuyan mı, çok gezen mi bilir, çok gezen bilir ifadesi bize tecrübeyi anlatmaktadır. İlimize gelen hocalarımız cemaatlerinin kalbine dokunan birtakım projeler yapmışlar, bu yaptıkları projeleri sizlerle paylaşacaklar, sizler de Camilerinizde uygulayacaksınız ya da sizin farklı projeler üretmeniz için bir esin kaynağı olacaktır. Dolayısı ile buradan bir kazanımla ayrılmış olacağız.  Bu vesile ile başta Ömer Faruk hocama, tecrübesinden istifade edeceğimiz hocalarıma ve programımıza teşrif eden Din Görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanlarından Ömer Faruk ARSLAN, “Camilerimizin sayısı 90 bini aştı, her birisi ayrı bir güzellik mimari yönden büyük emekler ve masraflar yapılarak imar edilen yerlerdir. Ama caminin imarı ve inşasıyla her şey bitmiyor. Peygamberimiz (s.a.v.) Mescidi nebeviyi inşa ettikten sonra durmadı, asıl gayret ve sorumluluk işte o zaman başladı. Fesleğene dokunmadan koku vermiyor, kokması için ona dokunmanız gerekiyor diyerek küçük bir örnek verdi. İmamlarımızın, Müezzin ve Kur’an Kursu hocalarımızın gayretleriyle ciddi mesafe alacağımıza inanıyorum, seminerin bu anlamda faydalı olacağını düşünerek İl Müftümüze ve katılım sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

Program misafir hocaların sunum ve anlatımlarıyla son buldu.