24.02.2020

AMASYA’DAN İDLİB’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Amasya İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubemiz organizesi ile ilçe müftülüklerimizin de katkıda bulunduğu “Bir Çuval Un da Benden Olsun” yardım kampanyası kapsamında hazırlanan 9 tırlık yardım konvoyu dualarla uğurlandı.

Devlet Su İşleri 73. Şube Müdürlüğü bahçesindeki uğurlama programına, Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoban, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ali YILDIZ, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, daire amirleri, ilçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yardım konvoyunu uğurlama programında açılış konuşmasında İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu ‘’Bir mütefekkirimiz der ki; bir Müslümanı Müslüman olmayandan ayıran temel değerlerden, temel erdemlerden biri de merhamettir.” merhamet sadece acımak değildir. Merhamet acıyı dindirmek, acıyı paylaşmaktır. Sevgili Peygamberimiz’ in “Doğuda ayağına  diken batan bir Müslümanın acısını, batıdaki Müslüman duymadıkça kâmil bir mümin olamaz.” ifadelerini şiar edinen bizler sınırımızın ötesindeki kardeşlerimiz için, son derece zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan, büyük acılar, büyük keder ve ızdıraplar içerisinde hayatlarını devam ettirmeye çalışan kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun hissetmek, paylaşmak için bu yardım kampanyasını düzenledik. Düzenlediğimiz yardım kampanyası sonucu 750.000 bin TL bir yardım toplandı. Bu yardımlarla 6 tır un, 2 tır 15 er kiloluk gıda malzemesi, 1 tır da battaniye ve giyecek eşyası temin ettik. Bu kampanyamıza çalışmalarıyla ve maddi olarak da destek veren ilçe müftülerimize ve kıymetli personelimize, çok büyük teveccühte bulunan Amasyalı hayırseverlerimize teşekkür ediyor, tır şoförlerimize hayırlı yolculuklar dilerken, yardımların kazasız belasız bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını Rabbim ’den temenni ediyorum.” dedi.

Böylesine güzel ve hayırlı etkinlikte vatandaşlarımızla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Valimiz Sayın Dr. Osman Varol, “Biz millet olarak her daim, var olduğumuz günden bugüne komşularımıza kucak açmasını bilmiş, önümüzdeki bir lokma ekmeği ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilme meziyetine sahip bir milletiz. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu tür yardım kampanyalarında ve bunun sonuçlarında da bu memnuniyetim, bu gururum artıyor”

Komşumuz Suriye’deki iç savaş ve sıkıntılar sebebiyle 3 milyondan fazla misafirimizin yıllardır ülkemizde bizlerle beraber yaşadıklarına değinen Vali Varol, “Bu gerçekten kolay değil. Bugün 3 milyondan fazla misafirimizle yıllardır ekmeğimizi paylaşıyoruz. Ama bizler öyle bir ecdadın evlatlarıyız ki bir tarafta komşumuz aç yatarken bizim tok bir şekilde rahat yatmamız mümkün değil. Vicdanımız, gönlümüz ecdadımızdan gelen o hisler, duygular inancımız ona kesinlikle müsaade etmez”

Kahraman askerlerimizin sınırımızın ötesinde daha fazla insanın bu sıkıntıları çekmemesi ve büyük insani krizlerin oluşmaması için büyük bir mücadele içerisinde olduğunu vurgulayan Vali Varol, “Bunun tamamen haklı bir mücadele olduğunu belirtmek istiyorum. Ayrıca bu organizasyonların gerçekleştirilmesinde vazife alan kamu görevlisi arkadaşlarımız, Diyanet teşkilatımızın çok kıymetli mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu’nun yaptığı duanın ardından yardım tırları uğurlandı