19.11.2018

Mevlid Kandili

19 Kasım 2018 Pazartesi gününü Salıya bağlayan gece kutlanacak olan ''Mevlid Kandili'' münasebetiyle İl Müftümüz Abdulkadir Keşvelioğlu kandil mesajı yayınladı.

Rebiul evvel ayının 12. Gecesi takvime göre 19 Kasım’a denk gelmektedir. Bu gece peygamberimizin dünyamıza teşrif ettiği gecedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen efendimizin rahmet ve merhametinden sadece diri diri toprağa gömülen kız çocukları değil, toplum da insan yerine konulmayan kadınlar ve köleler değil, hayvanlar dahi nasiplerine düşen payı almışlardır. Bir defasında Hz Bilal evine gelen sütü döken kediyi sıkıştırıp, tam tekmeyi vuracakken Hz. Ebu Bekir’in eve gelmesi ve “Ey Kardeşim! biz Allah Rasülünden hayvanlara merhamet edilmesini öğrendik” ikazı ile Bilal kediye vurmaktan vazgeçti. Onun şahsında temsil ettiği bu merhamete, sevgiye, affediciliğe, vefaya, barış ve kardeşliğe bugün insanlık ne kadar da muhtaçtır. Efendimizin kutlu doğumunun gönül coğrafyamıza, insanlığa, huzur ve barış getirmesi niyazla bütün vatandaşlarımızın mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.

Abdulkadir Keşvelioğlu

Amasya İl Müftüsü