15.08.2018

DİBBYS Yardım Girişi

BAŞKANLIĞIMIZIN TALEBI UZERINE BUNDAN SONRA SADECE ÜLKE GENELİNDE TOPLANAN YARDIMLAR CAMİ GOREVLİLERİ TARAFINDAN, DİBBYS DE AÇILAN CAMİ YARDIMLARI BAŞLIĞI ALTINDAKİ CAMİ YARDIM BİLDİRİMİ MENÜSÜNE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE GİRİLECEKTİR.

1- Her cami görevlisi DİBBYS’ye kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapacaktır.

2- DİBBYS içerisindeki İKYS uygulaması seçilecek ve bu uygulamanın sol kısmında yer alan “Cami Yardımları” başlığı altındaki “Cami Yardım Bildirimi” menüsüne girilecektir.

3- Cami Yardım bildirimi kısmında, camide toplanan yardım tutarı TL olarak belirtilecektir.

4- “Yardım Teslim Edilme Şekli” bölümünde ise iki türlü seçenek mevcuttur. Buna göre toplanan yardımın;

a) Müftülüğe elden teslim edilmişse buna göre seçim yapılacak ve sonra “Teslim eden” ve “Teslim Alan” bilgileri ilgili alana işlenecektir.

b) Banka hesabına havale/eft yoluyla yatırılmışsa buna göre seçim yapılarak “işlem tarihi” ve “işlem no” bilgileri ilgili alana girilecektir.

5- Yardımla ilgili bilgiler girildikten sonra “Kaydet” seçeneği tıklanarak yardım bildirim işlemi sisteme kaydedilecektir.

6- Birden fazla görevlisi olan camilerimizde yardım miktarı, sadece bir görevli tarafından sisteme girilecektir.

7- Personelin asli görev yeri dışında bir başka camide yardım toplaması halinde “Cami Yardım Bildirim” işlemi, il müftülüğündeki yetkili personel tarafından gerçekleştirilecektir.

Not: 17.08.2018 tarihinde toplanacak yardımda bu şekilde DİBBYS/İKYS ye girilecektir.

Abdulkadir KEŞVELİOĞLU
İl Müftüsü