07.12.2017

EVLENDİRME İŞLEMLERİYLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

İçişleri bakanlığının İl ve İlçe Müftülerine de Nikah kıyma yetkisi vermesiyle ilgili kanunun yayınlanmasını müteakip, Taşova İlçe Nüfus Müdürü Vahap YILMAZ tarafından Taşova İlçe Müftüsü Harun YILMAZ, İlçe Vaizleri Turan Ali DURUPINAR, Mehmet YEŞERSİN, İlçe Müftülüğü Murakıbı Şükrü GENÇ ve V. H. K. İ. Ekrem ŞENTÜRK'e seminer verildi.

İki gün süren seminerde evlendirme iş ve işlemleriyle ilgili bilgi veren İlçe Nüfus Müdürü Vahap YILMAZ, hazırlanacak evraklarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve Evlendirme Kütük defterine yapılacak kayıtlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini de belirtti.

Seminere katılan İlçe Müftüsü, İlçe vaizleri, Murakıp ve V. H. K. İşletmeni konuyla ilgili yeterli bilgi donanımı edindi.