08.10.2018

TAŞOVA'DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

İlçe Müftülüğümüz tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" vesilesiyle programlar düzenlendi.

1986 Yılından bu yana her yıl 1-7 Ekim Tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle düzenlenen programlar çerçevesin Taşova Din Görevlileri, emekli Din Görevlilerimiz ve Müftülük Personeli akşam yemeğinde buluştu. Yemeğin ardından İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdulkadir TEKİN tarafından Konferans verildi.

İlçemiz Kaymakamı Sayın Okan YENİDÜNYA, Amasya Üniversitesi Prof. Dr. Şuayb ÖZDEMİR, Göynücek İlçe Müftüsü Yakup BELEN, Belediye Başkan Yardımcımız, Resmi Kurum Amirlerinin de katıldığı Konferans Din Görevlilerimiz ve halkımız tarafından ilgiyle izlendi.

Program ilçemiz Fatih Camii Müezzini Tayyar TÜRKEL tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. İlçe Müftümüz Harun YILMAZ'ın yaptığı Açılış ve Selamlama konuşmasının ardından, "Din Hizmetine Adanmış Gönüller" konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Dr. Abdulkadir TEKİN'in sunumunu takiben hediye takdimiyle program sona erdi.

Programın sonunda 2018 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonundaki özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı, başta İlçe Müftümüz olmak üzere, Personelimizden bazı görevlilerimiz Başarı Belgesi ve Plaket ile öüllendirildi.