07.08.2017

HACILARIMIZI UĞURLADIK

İlçemizden 26 Hacı Adayımız 06 Ağustos 2017 Pazar günü Sabah Namazı Sonrası İlçemiz Merkez Köprülü Mehmet Paşa Camii Önünden dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İlçemiz Merkez Köprülü Mehmetpaşa Camiinde gerçekleştirilen programa hacı adayları,yakınları Gümüşhacıköy ve Merzifon'dan çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçemiz Müftü Vekili Mustafa KOÇ, burada yaptığı konuşmada, hacı adaylarımızdan ülkedeki birlik ve beraberliğin daim olması için dua etmelerini istedi.

Hacı adaylarının bugüne kadar belki yüzlerce kez yolculuk yaptıklarını belirten KOÇ, "Yapacağınız bu yolculuktan elde edeceğiniz karı, bugüne kadar yaptığınız hiçbir yolculuktan elde etmediniz. Bu yolculuk yeryüzündeki en kutsal mekana yapılan en kutlu yolculuktur. Bu yolculuk Allah Resulü'nün büyüdüğü, yürüdüğü, vahyin indiği, yaşadığı, sevindiği, üzüldüğü, hayatını yaşadığı, ayak izlerinin olduğu kutsal beldelere yolculuktur." ifadelerini kullandı.

KOÇ, hacı adaylarının yolculuklarını tamamlayıp vatanları ve ailelerine sağlık ve sıhhat içinde dönmelerinin nasip olmasını temenni etti.

Duanın ardından hacı adayları, kutsal toprak gitmek üzere Amasya Merzifon Havalimanı'na yolcu edildi.