13.03.2017

Köprülü Mehmet Paşa Camii Dualarla İbadete Açıldı

04.01.2017 tarihinde tadilat nedeniyle ibadete kapatılan İlçemiz Köprülü Mehmet Paşa Camii  tamamlanan restorasyon çalışması sonrası 10.03.2017 tarihinde resmi olarak ibadete açıldı.

Düzenlenen programa
Amasya Valisi Salih IŞIK, AK Parti Grup Başkanvekili Naci BOSTANCI, AK Parti Amasya Milletvekili HALUK İPEK, CHP Amasya Milletvekili Mustafa TUNCER, Amasya Eski Milletvekili Akif GÜLLE, Amasya Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, İl Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Kurum Amirleri, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Hamdi UZUNHARMAN Köprülü Mehmet Paşa Camiinin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Camilerin ibadet edilen mekanlar olmasının yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerin beraber yapıldığı, insanların kaynaştığı ve dertleştiği yerler de olduğunu belirten Vali IŞIK, "Osmanlı döneminde şehirleşme yapısına baktığınızda önce cami, onun etrafına bedesten, iş hanları, hamamlar, okullar yapılır ve şehir ona göre dizayn edilirdi. Bu güzel eserin yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU’nun yaptığı duanın ardından hizmete açılan Köprülü Mehmet Paşa Camiinde Cuma namazını İl Müftümüz Abdulkadir KEŞVELİOĞLU kıldırdı.