21.05.2019

Gençler İftarda Buluştu

Gümüşhacıköy İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen iftar programında manevi değerlerin yüksek olduğu bir akşam yaşandı.
Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı ve iftar yemekleri yendi.
Gençlerle birlikte iftar yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İlçe Müftümüz Adem Ayrancı, “İnsan hayatına baktığımızda, önce pek hatırlayamadığı çocukluk dönemi, sonra kendisini tanımaya başladığı ve dünyayı kavramaya, kuşatmaya, dünyayı kurmaya başladığı gençlik dönemi ve daha sonra olgunluk ve yaşlılık dönemi gelir. O yüzden insan hayatında en önemli dönem gençlik dönemidir. Gençlikte Allah’a ibadet etmek O’nun rızasını kazanmaya çalışmak her şeyden çok daha önemlidir. Peygamberimiz (S.A.V) ideal gençleri ‘Neşeyi, mutluluğu Rabbine ibadette arayan gençlik’ diye tarif eder. İnşallah sizler Allah’ın rızasına uygun bir hayat yaşayan, bütün insanlara faydalı işler yapan bireyler olacaksınız. İyi bir insan olmak, bütün insanlığa faydalı olmak; makam ve mevkiden çok daha önemlidir. Bu gönül sofrasında davetimize icabet ederek mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gençlik Koordinatörü Yeni Cami İmam Hatibi Ahmet Uyar yaptığı konuşmada;
Gümüşhacıköy Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün düzenlemiş olduğu iftar programımıza hepiniz hoş geldiniz.
Amacımız ilçemiz sınırları içerisinde yaşayan gençlerimizin temel İslam bilgilerini artırmak, mili ve manevi değerlere sahip çıkmalarını sağlamak, ahlaki bakımdan gelişmelerine yardımcı olmaktır.
Bizler ilçemiz genelinde tüm okullarımızda değerler eğitimi sunumları, sosyal ve kültürel faaliyetler, konferans ve geziler başta olmak üzere oluşturacağımız cami ve gençlik merkezlerimizde yapılan programlar neticesinde gençlerimize ulaşmak ve bu sayede doğru din eğitimi almış, ahlaki normlarla donanmış, kendisine, ailesine, dinine, vatanına ve milletine faydalı bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Unutmayı! İnsanlar ideallerini kaybedince ihtiyarlarlar.
İftar programına İlçe Müftüsü Adem Ayrancı, Müftülük personeli, Merkez Kuran Kursu öğreticisi Bayan Koordinatör Elif Davulcu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Cami Gençlik Kolları üyeleri ve öğrenciler katıldı.