08.10.2021

Emekli Din Görevlilerine Vefa Yemeği

İlçe Müftülüğümüz tarafından Emekli Din Görevlilerine vefa yemeği programı düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, Din Görevlilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek sözlerine şöyle devam etti; “İçinde yaşadığımız küresel çağda unutulmaya yüz tutan ve en üstün erdemlerden biri olan vefa konusunu insanımızın gündemine taşıyarak toplumsal bir farkındalık ve bilinç oluşturulmasına katkı sağlamak maksadıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftamızda yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerle bir bilinç inşası için çabalıyoruz. Kur’an ve sünnet penceresinden  vefa kavramını ele almak; özellikle vefa Peygamberinin (s.a.s) hayatından örneklere güçlü bir şekilde vurgu yapmak; vefa toplumunun temel dinamiklerini ortaya koymaktır. Ve bunun camilerimize ve cemaat planında insanımıza nasıl yansıdığını temaşa etmek istiyoruz. Vefa toplumunun inşa edilmesine yönelik tarihsel süreçte yaşanan güzel uygulamaları, tecrübeleri günümüz perspektifinden değerlendirmek ve vefa toplumunun yeniden inşasına zemin oluşturmaya çalışmak görevimiz olduğunun bilincinde olarak haftamızın değerlendirilmesine çalışıyoruz.”

Programa İlçemiz Kaymakamı Ali Cemal ALTINÖZ, İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, Merzifon İlçe Müftüsü Abdulhamit PEHLİVAN, Hamamözü İlçe Müftüsü Nazım TOPHAN, Daire Amirleri, Din Görevlileri ve emekli Din Görevlileri katıldı.