18.01.2017

MERZİFON'DAN HALEP'E 2 TIR DAHA YARDIM

Merzifon Müftülüğü'nün öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı Merzifon Şubesi'nin katkılarıyla Merzifon'dan Halep'e 2 TIR yardım daha yola çıktı.

Halep'e yardım konusunda kardeşlerine sahip çıkan Merzifon dün iki tır dolusu yardım daha gönderdi. Daha önce Din Görevlilerimiz tarafından 1 tır un gönderilen Halep'e bu kez de 1 TIR un 1 TIR da kuru gıda ve giyim eşyalarından oluşan yardım konvoyu gönderildi.

Merzifon'daki okullardan öğrencilerin de katkı sunduğu yardımda Halep'teki çocuklara bebe bisküvisi, peluş oyuncak, mont, çocuk ayakkabısı ve kuru boya gibi malzemelerde bulunuyor.

Suriye'deki insanlık dramına karşı sessiz kalmayan halkımızın Müftülüğümüz aracılığıyla Halep'e yapılan insani yardımları devam edecek.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan uğurlama töreninde dualar eşliğinde yardım taşıyan 2 TIR yola çıktı. Törene Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, ilçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, Türkiye Diyanet Vakfı Merzifon Şubesi yetkilileri, din görevlileri ve imamların yanı sıra halkımızında yoğun ilgisi gözlemlendi.

"Halep'te çocuklar ölmesin" diyen Müftü Mustafa Altun; Hayırda Efendimiz (s.a.v)'in " Veren el alan elden Üstündür." düsturunu kendine rehber edinmiş ve Allahu Teala'nın da yardım et emrini kendilerine düstur edinmiş Merzifonlular, tabiri caiz ise Türkiye'deki diğer insanlarada örnek olacak, önder olacak, rehber olacaktır. Dünyanın değişik yerlerine yardım elini uzattığı gibi, son aylarda da Halep'e, Suriye'ye yardımını kafile kafile, peyderpey ulaştıran bir ilçe olma hasebiyle saygı duyuyoruz. Böyle bir ilçede böyle insanlarla beraber görev yapmanında hazzını, mutluluğunu gönüllerimizde yaşıyoruz" dedi. Geçtiğimiz haftalarda gönderilen 8 tırlık yardımada değinen Müftümüz:" Geçtiğimiz günlerde Kaymakamlığımız önderliğinde Sivil Toplum Kuruluşları Suriyeli kardeşlerimize Merzifon'dan 8 tır gönderdiler. Bu herhangi bir kurumun işi değildi, tüm Merzifonluların sahiplenmesiydi. 2 TIR'ı da bugün Halep - Suriye istikametine uğurluyoruz. Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı Merzifon Şubesi aracılığıyla Merzifondaki Camilerimizde toplanan 43.000 TL ve geçtiğimiz hafta sizleerin aracılığıyla toplanan 20.000 TL'lik yardımı gönderdik. Ağırlıklı Din görevlilerimiz ve cemaatimizin katkıları ile daha öncede un göndermiştik. Şu andada 1 TIR unla birlikte 1 TIR'ımızdada yaklaşık 600-700 civarında battaniye, elbise, halı, mont, bot, çocuk maması, çocuk bezi, çocuk bisküvisi, insanların zaruri ihtiyaçları olan şeyleri gönderiyoruz. 2 TIR içerisinde 75-80.000 TL'lik bir nakdi değer var." diye açıklamada bulundular.