13.03.2017

2017 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENECEK YARIŞMALARLA İLGİLİ

Başkanlığımızca taşra teşkilatında görevli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma; Kur’an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmektedir.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde personelin yeteneklerini geliştirme, planlı çalışma alışkanlığı kazanımını elde etme, mesleki ve kişisel gelişimlerinin artırılması ile hizmet süresi boyunca görev aşkı ve heyecanı içerisinde görevlerini cesaretle icra edecek şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Ayrıca            ülkemizde Başkanlığımız Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından, yurtdışında da diğer ülkelerce düzenlenen uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmalarında Türkiye’yi temsilen katılacak yarışmacıların; ulusal düzeyde yapılan yarışmalarla tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmelerini hedeflemektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.