18.08.2016

MERZİFON HACI ADAYLARINI DUALARLA UĞURLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 Yılı Hac Organizasyonu Samsun 3. Kafile ile İlçemizden Hac farizasını yerine getirmek için 61 Hacı adayımız Kara Mustafa Paşa Camii Meydanından dualarla uğurlandı.

İlçemizden, Samsun/ Çarşamba Hava Alanına hareket eden oradan da havayolu ile Medine’ye hareket gidecek olan Hacı adaylarımız için Müftülüğümüz tarafından, İlçemiz Kara Mustafa Paşa Camii Meydanında uğurlama töreni yapıldı. Kara Mustafa Paşa Camii Baş İmam – Hatibi M. Fatih ŞAHİN’in Kur’an Tilavetiyle başlayan program, M. Fatih ŞAHİN (K. M. Paşa Camii Baş İmam – Hatibi), M. Akif AKYEL (Kara Mustafa Paşa Camii Müezzin – Kayyımı), Hüseyin Şahin DAŞKIN (Abdurrahim Rumi Camii İmam-Hatibi) ve Ferhat ERDÖNMEZ (Aşut Camii İmam Hatibi) hocalarımızın Kaside ve İlahi sunumlarıyla devam etti. Programda İlçe Müftümüz Mustafa ALTUN Kürsüye çıkarak, meydanı dolduran Merzifon halkına ve Hacı adaylarımıza seslendi.

Kürsüde Hz İbrahim (a.s) kıssasından bahsederek Umre ve Hac ibadetinin önemine değinen İlçe Müftümüz, Hacı adaylarından ülkemiz için, milletimiz için, vatanımız için ve ümmeti Muhammed için dua etmelerini istedi. Rasulullah’ın Ravzası’na vardığınızda bizlerden de selam iletin Peygamberimize buyurdular.

Müftü ALTUN, hacılarımızın şu hususa dikkatlerini çekerek sözlerine şöyle devam etti; Göğsünüzde nakşedilen al bayrağı temsil edeceksiniz. Bu bayrağa leke getirmeye hiçbirimizin hakkı yok, çünkü O bayrak Allah’ı ve Peygamberi temsil ediyor. O bayrak Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ediyor. Sizler sadece Ayşe, Fatma, Hatice, Zeynep, Ali, Hasan, Hüseyin, Ahmet değilsiniz, siz O bayrağı temsil eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız. Bu vatandaş olma şuuruyla birlikte hareket edeceksiniz. Sonra dünya insanlarına örnek, önder ve rehber olacaksınız. “Bu yıl Türkiye bir takım felaketler yaşadı, ama Hacılarını gördük, Medine’de gördük, Mekke’de gördük, hakikaten ne kadar onurlu, ne kadar şuurlu, ne kadar temiz, ne kadar nezih, ne kadar anlayışlı, ne kadar samimi Müslümanlardı, dünya liderliği yakışıyor bu Müslümanlara. Ya Rabbi bunlara ecdadına nasip ettiğin gibi bunlara da gelecek nesillerine de İslam’a bayraktarlık ve Dünya ümmetine, insanlığa liderlik yapmalarını nasip eyle” diye oradaki bütün insanlara dua ettireceksiniz. Tavrınızla, davranışınızla, hareketinizle, samimiyetinizle, nezaketinizle, ihlasınızla örnek olacaksınız bunu arzu ediyoruz. Ülkemizi, Milletimizi, Bayrağımızı iyi temsil edeceksiniz. Diyerek konuşmasını sonlandıran İlçe Müftümüz hacılarımızın sağ salim gidip gelmeleri için, ülkemizin birlik ve dirliği için, Ümmeti Muhammedin huzuru için ve şehitlerimiz için dua ettiler.